Logo
3Dwarmtepomp

Energielabel.Labeltrap

Iedere woning gebouwd voor 1998 die wordt verhuurd of wordt verkocht dient te zijn voorzien van een energielabel. Met dit energielabel wordt er aangetoond hoeveel energie uw woning onder vastgelegde omstandigheden gebruikt.
Het Nederlands Bureau Waardebepaling Onroerende Zaken (NBWO) heeft onlangs een uitgebreid onderzoek gehouden onder 4.000 gebouwen die in 2008 werden verkocht.
Uit dit onderzoek blijkt dat gebouwen met een goed energielabel, sneller worden verkocht en tegen een betere prijs!
Dit energielabel mag alleen worden opgesteld door een daarvoor vakbekwame EPA adviseur. Met dit energielabel krijgt een huurder of koper inzicht in het energieverbruik van de woning of gebouw conform een vastgestelde standaard.
Heeft u een Energielabel nodig neem dan contact op met de Groot Installatie-Advies.

EPA (Energie Prestatie Advies)

De energiekosten worden steeds hoger, dus de mate van energieverbruik worden steeds belangrijker. Bent u geïnteresseerd in hoe uw verbruik omlaag kan, uw wooncomfort kan worden verbeterd, neem dan contact op om een afspraak te maken voor een EPA maatwerk advies.
Voor een EPA maatwerk advies wordt u woning bekeken op een aantal zaken zoals;

Tijdens de woningopname worden de bouwkundige en installatiegegevens opgemeten en genoteerd. Vervolgens worden deze gegevens ingevoerd in een daarvoor geschikt programma waarna de huidige Energie Index van uw woning wordt bepaald. Er wordt dus een Energielabel gehangen aan de woning net als bij wasmachines en auto's.
Hierna wordt er specifiek op uw situatie een aantal mogelijkheden geboden om tot een beter energielabel te komen. Daarbij wordt er gekeken naar investering voor de maatregel, energiebesparing en dus terugverdientijd. Als u deze maatregelen aan laat brengen door een vakman dan bent u verzekerd van een beter Energielabel en zal uw energieverbruik afnemen en zal uw wooncomfort zeer waarschijnlijk toenemen.

EPA_maatwerk

Wanneer een EPA en wanneer een EPA maatwerkadvies?

 

Meer informatie omtrent het Energielabel kunt u vinden op een website van de overheid: www.energielabel.nl

Een voorbeeld hoe het energielabel eruit ziet: energielabel

Energielabelhuis MakelaarsEPA nieuwsbrief

Diensten

{column0}